Nieuws

 1. Nieuws

Nieuws over conferenties, nieuwe kennis over schrijfonderwijs, nieuwe publicaties en wat verder relevant is voor het schrijfonderwijs in Nederland

Berichten

 • Schrijflessen van Nieuwsbegrip hebben effect

  Binnen het onderzoek dat gedaan is met de schrijflessen van Nieuwsbegrip zijn inmiddels twee artikelen verschenen. Het eerste, waarin het effect van de schrijflessen op de schrijfvaardigheid beschreven wordt, is open access en hier te downloaden: Improving writing in primary schools through a comprehensive writing program.

  Lees verder

 • Stand van zaken in het schrijfonderwijs 2018

  Bij SLO is een beschrijving verschenen van de stand van zaken anno 2018 van het schrijfonderwijs. Deze beschrijving geeft een duidelijk overzicht van praktijk, theorie en  onderzoek, met praktische aanwijzingen.  De brochure is te downloaden (pdf) op http://downloads.slo.nl/Repository/het-schrijfonderwijs-in-primair-en-voortgezet-onderwijs.pdf.

  Lees verder

 • Schrijfwedstrijd Nieuwsbegrip

  Nieuwsbegrip houdt een nationale schrijfwedstrijd voor groep 5 tot en met 8 en brugklassen. Leerlingen schrijven een verhaal over op school zijn in 2050 en kunnen dat uiterlijk 21 juni 2017 insturen.

  Lees verder

 • Schrijflessen hebben effect

  De eerste resultaten over leerlingprestaties in onderzoekjaar 1 zijn bekend: de schrijflessen hebben effect.

  Lees verder

 • Conferentie Begrijpend Lezen op 28 september 2016

  Centraal op deze conferentie op de Erasmus Universiteit in Rotterdam staat het thema Lezen en schrijven.

  Lees verder